Koronavírusban elhunyt a Párbeszéd és az MMM nyíregyházi képviselőjelöltje

2021. április 12. – 12:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

58 éves korában, koronavírus-fertőzés következtében április 12-ére virradóra elhunyt Lövei Csaba nyíregyházi önkormányzati képviselő, írja Szabolcsihír. Lövei nemrég jelentette be, hogy a Márki-Zay Péter féle Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával, a Párbeszéd Magyarországért színeiben indul az ellenzéki előválasztáson, hogy a térség országgyűlési képviselője lehessen

1994 és 1998 között SZDSZ-esként, 2014-ben az Együtt-PM-jelöltjeként, öt évvel később pedig közös ellenzéki jelöltként került be a nyíregyházi közgyűlésbe. Képviselői karrierje előtt általános iskolai tanárként, kollégiumi nevelőtanárként, pénzügyi-biztosítási területen és politikai kampányok szervezőjeként is dolgozott.

A politikust a nyíregyházi Jósa András kórházban kezelték. Ő már a második a nyíregyházi képviselő-testületben, aki a koronavírus halálos áldozata, miután tavaly ősszel elhunyt Adorján Gusztáv, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Lövei Csabát a Párbeszéd saját halottjának tekinti. A párt a Facebookon közzétett közleményében azt írta, a politikus „felkészült volt, tettre kész, egyenes, és páratlan bátorsággal küzdött a korrupció ellen”.

Löveiről több politikustársa is megemlékezett a közösségi oldalon. Hadházy Ákos oldalán azt írta, hogy „ha száz hozzá hasonló képviselő lett volna a magyar városokban, nem lenne semmi bajunk, nagy erőkkel haladhatnánk a siker felé.” Márki-Zay Péter pedig úgy fogalmazott, hogy Lövei halála „mozgalmunk és a magyar ellenzék egésze számára pótolhatatlan veszteség”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!