Születésnapozáson kapta el egy paksi nő családja a koronavírust, belehalt az apja és a nagymamája is

2021. április 11. – 19:16

Születésnapozáson kapta el egy paksi nő családja a koronavírust, belehalt az apja és a nagymamája is
Rózsa Beáta Facebook-naplóban vezette napjait a kórházban – Forrás: RTL Híradó

Másolás

Vágólapra másolva

Tízen ünnepelték március elején egy paksi családban egy 86 éves dédmama születésnapját, de a családi összejövetelen mindenki megfertőződött a koronavírussal. Az esetről az RTL Híradó számolt be az idős nő unokájának beszámolója alapján.

Rózsa Beáta szerint egy éve minden járványügyi intézkedést betartanak, így a 86 éves nagymamáját sem láthatta már hónapok óta – a születésnap alkalmából viszont kivételt tettek. „Óriásit hibáztunk. Én ezt senkinek nem kívánom” – mondta az RTL-nek a tíz fős családi összejövetelről, utólag ugyanis kiderült, hogy a család egyik tagja már két héttel azelőtt elkapta a koronavírust.

Fotó a családi összejövetelről – Forrás: RTL Híradó
Fotó a családi összejövetelről – Forrás: RTL Híradó

Bár Rózsa elmondása alapján igyekeztek odafigyelni az összejövetelen a maszkhasználatra is, a fotók alapján több családtagon, így a dédmamán sem volt maszk. A családi találkozó után pedig mindenki elkapta a koronavírust – elsőként a 86 éves dédmama, aki az otthonában halt bele a vírus tüneteibe.

A későbbi napokban pedig kórházba szállították Rózsa Beátát, az anyját és apját is:

„Én 45 éves vagyok, és én végig azt mondtam, hogy nekem innen ki kell menni, mert az nem lehet, hogy itt lesz vége. Mert végignéztünk jó pár embert, akit behoztak sajnos, és nem ment ki.”

Bár a három gyermekes Rózsa Beáta és anyja túlélte, apja a kórházban halt bele a fertőzésbe, amit neki kellett elmondania az anyjának: „Tolószékben levittek egy szinttel lejjebb és hát, nekem kellett elmondani, hogy apu nincs.”

Rózsa azt mondta, azért álltak a nyilvánosság elé a család történetével, hogy más is okuljon belőle: „Ezt visszacsinálni nem tudjuk, de ha csak két család meggondolja ezt, hogy »nem, köszi, inkább mégse ülök össze«, akkor már lehet, hogy emberéleteket mentünk vele.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!