Jött egy nagy adag Pfizer, eddig 1,7 milliót kaptunk, ebben a hónapban 1 millió adag jön

2021. április 7. – 12:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyjából 250 ezer Pfizer–BioNTech-vakcina érkezett szerdán Magyarországra, ez a mennyiség mintegy 50 százalékos növekedést jelent a március utolsó hetében beérkezett adagok számához viszonyítva – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. az MTI-vel.

A közlemény szerint ez a 16. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból.

Az április 7-i adagokkal a vállalat által Magyarországra szállított vakcinadózisok mennyisége megközelíti az 1,7 millió adagot

– írták.

A két vállalat 2021 elején kiemelt figyelmet fordított gyártási kapacitásainak megerősítésére és bővítésére, mivel a cél, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint 2 milliárd koronavírus-vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte – írták.

Magyarországra az első negyedévre vállalt teljes vakcinamennyiséget a Pfizer leszállította,

2021 második negyedévétől – azaz áprilistól – pedig jelentősen növeli az országba szállított vakcinadózisok számát – csak áprilisban csaknem 1 millió adag Pfizer–BioNTech-vakcina érkezhet Magyarországra.

Megemlítették, hogy a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett Comirnaty az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező Covid–19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb lakosság immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid–19 fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől