Megfertőződött a grúz miniszterelnök is

2021. április 6. – 12:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megfertőződött a koronavírussal Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök, közölte a grúz kormány sajtószolgálata alapján az MTI. A helyi közszolgálati televízió első csatornája beszámolt arról, hogy a miniszterelnök jól érzi magát, otthon tartózkodik, és távmunkában dolgozik tovább.

Fotó: Yves Herman / POOL / AFP
Fotó: Yves Herman / POOL / AFP

Korábban David Zalkaliani miniszterelnök-helyettes, külügyminiszter betegedett meg a kórtól, akárcsak Natia Turnava gazdasági miniszter, Levan Davitasvili környezetvédelmi és mezőgazdasági miniszter, valamint Ivane Macsavariani, a pénzügyminisztérium korábbi vezetője. Tavaly novemberben megfertőződött a koronavírussal az akkori miniszterelnök, Giorgi Gaharia is.

Grúziában az első fertőzéses esetet tavaly februárban észlelték. Eddig 284 958 fertőzöttet vettek nyilvántartásba, ami a lakosság 7,67 százaléka. A kórból felépült 275 220 ember, meghaltak 3832-en.

A Fekete-tenger partján fekvő országban idén március 15-e óta végeznek védőoltást, AstraZeneca- és Pfizer-vakcinákkal. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint eddig 12 000 egészségügyi dolgozót és 55 év feletti személyt oltottak be a nem egészen 3,8 milliós országban. A helyi hatóságok azt tervezik, hogy az év végéig a felnőtt lakosság 60 százalékát beoltják, hogy így teremtsék meg a kollektív immunitást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!