Eddig csak ígérgette, de most már tényleg átesett az oltáson a szerb elnök

2021. április 6. – 14:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Többször is bejelentette már, hogy beoltják, de eddig valamiért mindig elhalasztotta a vakcinációt Aleksandar Vučić szerb elnök – keddi Facebook-bejegyezése alapján viszont most már tényleg beoltották. Az MTI szerint a kínai Sinopharm oltóanyagát kapta meg kedden a kelet-szerbiai Majdanpekhez tartozó Rudna Glava faluban.

Kedden azt mondta, a kínai oltóanyag második adagját egy dél-szerbiai kisvárosban szándékozik felvenni. Az államfő beoltását a közösségi médiában élőben közvetítették, nem titkoltan azért, hogy Vučić ezzel is az oltakozást népszerűsítse a hétmilliós országban.

Szerbiában eddig több mint 2,5 millióan kapták meg valamely vakcina legalább első adagját, és már meghaladja az egymilliót azok száma, akik mindkét adagot megkapták.

Korábban számos kormánytag számolt be arról, hogy mely oltóanyagot vette fel. Ana Brnabić miniszterelnök például az országban elsőként kapta meg a Pfizer–BioNTech vakcináját még a tavalyi év decemberében, míg Ivica Dačić házelnököt és Aleksandar Vulin belügyminisztert az orosz Szputnyik V vakcinával, Gordana Čomićot, az emberi és kisebbségi jogokért felelős szerb minisztert pedig az AstraZeneca védőoltásával oltották be.

Szerbiában március végén berobbant a vakcinaturizmus is, már több ezerre tehető azoknak a külföldieknek a száma, akiket beoltottak az országban, sőt, március utolsó hétvégéjén tömegek álltak sorba Szerbia határainál oltásért, mivel azon a hétvégén az országban ingyenesen és előzetes regisztráció nélkül is fel tudták venni a koronavírus elleni védőoltást külföldiek.

Addig a legtöbben a környező országokból, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból, Észak-Macedóniából és Albániából érkeztek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!