A DK cáfolja, hogy Dobrev bárkit is megfertőzött Tatán

2021. március 30. – 17:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A DK tagadja, hogy Dobrev Klára fertőzte volna meg a nemrég a koronavírus szövődményeiben meghalt tati képviselőt – olvasható Dr Konczer Erik, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés ellenzéki frakcióvezetőjének Facebook posztjában.

Ahogy korábban írtuk, Gyűrűs Károly tatai önkormányzati képviselő alig több mint egy hete belehalt a koronavírus-fertőzés szövődményeibe. Azóta a kormánysajtó több lapjában is megjelent, hogy Dobrev Klára maszk nélkül utazza körbe az országot, és azt írják, hogy fertőzötten találkozhatott Gyűrűssel és egy, szintén a vírus szövődményeiben elhunyt önkormányzati dolgozóval. Miután Dobrev március elején bejelentette, hogy koronavírusos, az Origo készített egy térképet arról, hol kampányolt a politikus.

Konczer azonban tagadja, hogy összefüggés lenne a kampány és Gyűrűs halála között.

„Az egész találkozásuk az utcán nem volt több, mint fél perc. Messziről köszöntötték egymást, és váltottak pár szót. Semmilyen közeli kontaktus nem volt közöttük, mint ahogy közös programon sem vettek részt. Elővigyázatosságból volt rajtuk maszk”

– írja.

A kormánysajtó gyakran mutat egy képet, amin Dobrev és Konczer maszk nélkül beszélget egy kamera előtt. Konczer szerint Gyűrűs akkor már nem volt a közelükben, és miután kiderült, hogy Dobrev fertőzött, a frakcióvezető is teszteltette magát, ami negatív lett.

„Ezért kizárt, hogy Dobrev Klára bárkit is megfertőzött volna. Aki ezt állítja, az hazudik.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!