Hat hónapja most először nem regisztráltak koronavírusos halálos áldozatot Londonban

2021. március 29. – 12:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap egyetlen olyan halálesetet sem jelentettek a brit fővárosból, amelyet koronavírus-fertőzéshez kötöttek – hat hónap telt el azóta, hogy utoljára ilyen napot jegyeztek fel Londonban. Az adatokat a BBC az angol népegészségügyi szolgálat, a Public Health England jelentésére hivatkozva írta azzal együtt, hogy a járvány csúcsán, tavaly áprilisban mintegy napi 230-an haltak meg a vírussal összefüggésben Londonban. Az akkori hullám epicentruma is London volt.

„Ez egy fantasztikus mérföldkő, de még nagyon-nagyon messze vagyunk attól, hogy újra normális életet élhessünk” – idézett a lap egy névtelenséget kérő orvost. A londoni, a koronavírussal összefüggésben jegyzett halálozások a teljes egyesült királyságbeli koronavírus-halálozások 12 százalékát teszik ki, és legutoljára szeptemberben volt olyan nap a fővárosban, amikor senki sem halt meg emiatt.

Sportoló a Hyde Parkban az enyhítés első napjánFotó: Tolga Akmen / AFP
Sportoló a Hyde Parkban az enyhítés első napjánFotó: Tolga Akmen / AFP

Angliában március 29-án léptek életbe az enyhítések. Ezek értelmében:

  • ismét találkozhatnak két különböző háztartás tagjai, legfeljebb hat főig,
  • a kültéri sportokat, így a teniszpályákat, uszodákat, golfpályákat ismét lehet használni, és a szervezett kültéri sportokat is lehet folytatni.

A kisebb Magyarország méretű Londonban (8,9 millióan lakják) 708 ezer embernél mutatták ki a fertőzést, közülük 18 ezren haltak meg a londoni kórházakban koronavírus-fertőzöttként.

A magyarországi halálos áldozatok száma hétfőn haladta meg a húszezret az elmúlt 24 óra adatai alapján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!