Thaiföld júliustól újra megnyitja a legfőbb turistaparadicsomát

2021. március 27. – 14:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Júliustól Thaiföld megszünteti az igazoltan beoltott turisták számára a kötelező karantént az ország első számú turistacélpontján, Phuket szigetén – jelentette a Bloomberg. A thaiföldi kormány ezt szánja az első tesztnek az ország többi, turisták által kedvelt részének megnyitása előtt. Az ország teljes kinyitását az igazoltan beoltott beutazók előtt októberre tervezi az ország.

Thaiföld, ahogyan a világ más, turizmusra erősen támaszkodó országai is, különösen megszenvedi a járványt, mivel teljesen megszűnt az ország gazdaságának nagyjából ötödét kitevő idegenforgalom. Csak Phuket szigete évi bő tízmillió turistát fogad évente.

A hasonló helyzetben levő országok a saját lakosságuk mielőbbi beoltása mellett most versenyt futnak azért is, hogy mielőbb újraindíthassák a turizmust, ami várhatóan be fog robbanni a járvány után a nyaralásra kiéhezett tömegek miatt. Pár napja például Görögország jelentette be, hogy hamarosan kész beengedni az igazoltan beoltott turistákat.

A korai nyitástól egymilliárd dolláros hirtelen plusz bevételt vár az Thaiföld de ehhez előbb meg kell születniük a megfelelő nemzetközi egyezményeknek az általánosan elfogadott vakcinaigazolványokról. Mielőtt Phuket szigetét megnyitnák, a teljes lakosság beoltásának is végbe kell mennie, ehhez 930 ezer dózis vakcinát különített el a thai kormány. Az országban március elején indult el a hivatalos oltási program, az itthon is ismert AstraZeneca, és a kínai Sinovac oltóanyagokkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!