Oltóközpont lesz Franciaország nemzeti stadionja

2021. március 21. – 08:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oltóközpont lesz a 2024-es párizsi olimpia legfőbb helyszíne. A Stade de France területén áprilistól kezdik meg a tömeges oltásokat – írta az En24news.com. A francia főváros elővárosában, Seine-Saint-Denis-ben lévő, 80 ezer ember befogadására alkalmas stadion az 1998-as franciaországi futball vb-re készült el, helyt adott a 2016-os Eb-nek is.

A stadion oltásközponttá alakításával a cél a vakcinálás felgyorsítása az elővárosokkal együtt 10 milliós fővárosi térségben.

A terület a fővárossal együtt része annak a 16 megyének, ahol március 18-án ismét lezárásokat rendeltek el a koronavírus terjedése miatt. Seine-Saint-Denis-ben 100 ezer lakosra 546 fertőzés jutott az elmúlt héten ami meghaladja az ország többi részén mért adatokat.

Az oltások megkezdésének pontos dátuma még nincsen, a regionális egészségügyi hatóság és az önkormányzat dolgozik a menetrenden.

Van már példa arra Franciaországban, hogy sportlétesítményt alakítanak át oltóközponttá: Marseille-ben már a velodrom területén is oltottak be nagy számban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!