Egyes villamosok első üléseit is elkordonozza a BKV

2021. március 16. – 16:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az autó- és trolibuszok első üléssorainak múlt heti lezárása után a TW6000-es, Hannoveri villamosok első üléseit is elkordonozzuk a járványügyi intézkedések részeként – jelentette be közleményben a BKV.

Mivel a Hannoveri villamosok esetében a vezetőfülke lezárása teljes mértékben nem megoldható, ezeken a járműveken – az autó- és trolibuszokhoz hasonlóan – március 17-től átmenetileg szalaggal kordonozzák el a vezetőfülke közvetlen közelében található első üléseket.

A TW6000-es típus a 37A villamos vonalán – Fotó: Torontáli Krisztián / Wikipédia
A TW6000-es típus a 37A villamos vonalán – Fotó: Torontáli Krisztián / Wikipédia

A BKV többi villamosán a vezetőállás hátfalára kiragasztott matricán kérik utasokat, hogy a villamosvezető fertőzésvédelme miatt ne álldogáljanak a vezetőfülke közvetlen közelében. A villamosok pedig a megállóhelyeken az összes ajtajukat kinyitják, hogy az utastér jobban átszellőzzön.

A járművezetők egészségének megóvása és a közösségi közlekedés fenntartása mindenkinek érdeke, teszi hozzá a BKV az utasok türelmét és megértését kérve.

Mint arról múlt héten beszámoltunk, annyi buszsofőr fertőződött meg, hogy megint lekordonozzák a BKV-buszokon és -trolikon az első üléseket, és a vezetőfülke melletti várakozást is megtiltják a koronavírus-járvány miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!