Szekszárd polgármestere a járványra hivatkozva mindenki fizetését visszavágta, kivéve a sajátját

2021. március 11. – 07:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendkívüli helyzetre vonatkozó döntési jogával élve megfelezte a városi képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíját a Szekszárd fideszes polgármestere, saját és helyettese fizetéséből viszont egy forintot sem vont el, írja a Blikk.

A képviselők azután tudták meg, hogy a következő hónapokban kevesebb juttatást kapnak, miután Ács Rezső polgármester a Facebookon azt írta: „Az önkormányzati képviselők, bizottsági tagok és bizottsági elnökök tiszteletdíját 50%-kal csökkentem. Az így felszabaduló pénzt a koronavírus elleni védekezésre fordítja a város.”

Gulyás Róbert, az Éljen Szekszárd! (ÉSZ) képviselője szerint Ács „kicsinyes bosszúja” a lépés, amiért számonkérték a városvezetésen egyes beruházások költségeit vagy az új munkatársakkal kötött szerződéseket, melyek szerintük nem a spórolás jegyében születtek. Azért is érzik így, mert miután az ő bruttó 160 ezer forintos tiszteletdíjukat megfelezte, a saját, millió feletti juttatásához és helyettese több százezer forintos javadalmazásához nem nyúlt.

Ács a lapnak azt mondta, hogy egyszer már ő is felajánlotta, hogy lemond fizetése feléről.

„Már tavaly felajánlottam a fizetésem felét közösségi célokra, ezért úgy gondoltam, hogy – élve a jogszabályok adta lehetőségekkel – a mostani, jelentősen lecsökkent képviselői munkavégzés ideje alatt a tiszteletdíjakat az elvégzett munka mennyiségéhez igazítom. Az így megtakarított összeget a vállalkozások védelmére kívánjuk fordítani”

– nyilatkozta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!