Merkely: A kórházak most 20-25 százalékkal jobban bírják a terhelést, mert a személyzet be van oltva

Legfontosabb

2021. március 10. – 23:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A járvány harmadik hullámában az egészségügyi ellátók a korábbiakhoz képest 20-25 százalékkal jobban terhelhetők – válaszolta a Portfolio.hu kérdésére Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Mint megírtuk: a vírus brit variánsának gyors terjedése miatt egy időben most sok ember kerül kórházba. Soha ennyi koronavírusos beteget nem ápoltak még kórházban, egyre nagyobb a terhelés az egészségügyi rendszeren, egyes ellátóhelyek beteltek, ezzel párhuzamosan máshol osztályokat ürítenek ki a covidos betegek ellátására.

A Portfolio.hu azzal a kérdéssel kereste meg a Semmelweis Egyetemet, hogy a harmadik hullám okozta nagyobb kórházi terhelés hogyan érzékelhető most az intézményben.

A hazai egészségügy és így a Semmelweis Egyetem teherbíró képességét is jelentősen növeli, hogy az egészségügyi dolgozók elsőként kaphatták meg Magyarországon a védőoltást – válaszolta Merkely Béla.

Bár a brit mutáció gyorsan terjed, a korábbiaknál jóval több a megbetegedés, a rektor szerint az egészségügyi ellátók most jobban terhelhetők.

Az egyetem az egyik legnagyobb Covid-ellátóhely Magyarországon. A klinikákon 1000 ágyat szabadítottak fel a koronavírusos betegeknek, miközben az oltásnak köszönhetően az orvosok és ápolók körében a megbetegedések aránya drasztikusan csökkent, jelenleg 4 ezrelék – közölte a rektor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!