A koronavírus-fertőzés egyik ritka szövődménye lehet a kóros és folyamatos erekció

2021. március 10. – 09:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly augusztusban egy 69 éves ohiói férfi koronavírus-fertőzés miatt került kórházba, ahol aztán a fertőzés egyik igen ritka szövődményét diagnosztizálták nála: a priapizmust. A priapizmus a hímvessző szexuális inger nélküli kóros és folyamatos erekciója, ami rendszerint kínzó fájdalommal jár együtt.

A túlsúlyos férfi a daytoni Miami Valley Kórházba került, ahol az állapota tovább romlott. Tíz napig volt lélegeztetőgépen, majd amikor a vírus a tüdejét kezdte el támadni, az orvosok a hason lélegeztetés technikáját alkalmazták nála. 12 órával később visszafordították a hátára, az ápolók ekkor tapasztalták, hogy kóros merevedése van.

Az American Journal of Emergency Medicine orvosi szaklap beszámolója szerint az orvosok úgy vélték, hogy a koronavírus-fertőzés vérrögöket okozott a beteg péniszében. A duzzanatot három órán át jéggel próbálták csillapítani, ám nem jártak sikerrel. Az orvosok ezután tűvel próbálták meg leszívni a vért a férfi nemiszervéből, és ez a beavatkozás már sikeres volt.

A priapizmust ugyan sikerült megszüntetniük, ám a beteg tüdeje nem bírta tovább a harcot a vírussal, az intenzív osztályra került, ahol később meghalt. Mivel a férfi végig eszméletlen volt, nem tudta közölni a priapizmus által okozott fájdalom mértékét. Ez az állapot orvosi kezelés nélkül maradandó károsodást is okozhat.

Az ohiói férfi a második ismert koronavírus-fertőzött volt, akinél diagnosztizálták a priapizmust. 2020 júniusában egy 62 éves férfinél figyelték meg ezt a ritka szövődményt.

(New York Post)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!