Dél-Koreában tisztázták, nincs összefüggés az AstraZeneca-oltás és a váratlan halálesetek között

2021. március 8. – 08:56

Másolás

Vágólapra másolva

Ausztriában ideiglenesen leállították az oltást az AstraZeneca vakcinájának egyik szállítmányával, miután röviddel az oltás beadása után egy személy meghalt, egy pedig megbetegedett. Az osztrák egészségügybiztonsági hivatal (BASG) szerint ugyan jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy ok-okozati összefüggés lenne az oltással, de elővigyázatosságból mégis leállították a program egy részét.

Dél-Koreában már le is zajlott egy hasonló ügyben indított vizsgálat, amit nyolc, az AstraZenaca-vakcinával beoltott halála váltott ki. A vizsgálat során semmiféle összefüggést nem találtak az oltás és a bekövetkezett halál között.

Az ázsiai országban február végén kezdték meg az oltási programot, vasárnapi több mint 310 ezer ember kapta meg az első adagot, köztük nagyrészt idősotthonok lakói és dolgozói, illetve egyéb, a járvány miatt kifejezetten veszélyeztetett személyek.

Eközben viszont több kisebb gócpont okoz gondot a dél-koreai védekezésben, főleg a külföldi dolgozókkal zsúfolt munkásszállókon, ahol a hatóságok felpörgették a tesztelést.

A Magyarországon is használatban levő vakcinák működéséről ebben a videónkban tájékozódhat:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!