Újbuda polgármestere önkéntes orvosként fog dolgozni a helyi rendelőben

2021. március 6. – 13:00

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus járvány elleni védekezés érdekében önkéntes orvosként dolgozik a jövő héttől László Imre, a XI. kerület (Újbuda) ellenzéki polgármestere, írja az MTI.

László korábban kórházigazgatóként dolgozott, a DK szombati online sajtótájékoztatóján pedig bejelentette: orvosként, polgármesterként és európai magyarként az egyetlen helyes döntés, ha segít az egészségügyben.

Akkor segíthet a legtöbbet az újbudaiaknak, ha újra felveszi a fehér köpenyt és orvosként is részt vállal a vírus elleni küzdelemben – tette hozzá. A polgármester elmondta, a szintén önkéntes segítőnek jelentkező feleségével együtt fog a kerületi rendelőintézetben dolgozni.

László Imre polgármester beszédet mond 2020. november 4-én – Fotó Mónus Márton / MTI
László Imre polgármester beszédet mond 2020. november 4-én – Fotó Mónus Márton / MTI

Olyan feladatokat fog ellátni, amelyeket a rendelőintézet igazgatója meghatároz a számára; ha kell beszélget a betegekkel, ha kell olt, akár 24 órában is. Elhatározásáról korábban tájékoztatta a kerületi operatív törzset, illetve továbbra is ellátja polgármesteri feladatait – mondta.

Arról is szólt: azért vállalta az önkéntes munkát, hogy minél hamarabb túl legyünk a járványhelyzeten és minél többen megérjük a pandémia végét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!