Zacher Gábor szerint már az sem baj, ha a kínai vakcinával oltanak, mert a betegségnél mindegyik jobb

2021. március 4. – 08:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zacher Gábor toxikológus, aki korábban a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezette, most pedig mentősként dolgozik, alig egy hónapja még azt mondta az ATV Civil a pályán című műsorában, hogy a jelenlegi körülmények között nem oltatná be magát a kínai vakcinával, mivel a visszafogott dokumentáció és a ködösítés miatt bizalmatlan vele szemben. Hozzátette ugyanakkor azt is: szerinte a magyar hatóságok azért ködösítenek, mert ködösítenek a kínaiak is.

A hatvani kórházban dolgozó Zacher Gábornak mostanra azonban már elmúltak az ellenérzései, szerinte „tök mindegy, hogy az öt vakcina közül melyiket kapjuk”, és az ATV Híradónak úgy nyilatkozott, meg kell változtatni az emberek véleményét, mert a betegségnél mindegyik oltás jobb.

Szerinte

a mérleg egyik serpenyőjében a koronavírus-fertőzés, a tüdőgyulladás, a sokszervi elégtelenség, a lélegeztetőgép és a halál van, a másikban pedig az a jelenleg öt vakcina, amellyel már Magyarországon is oltanak. Zacher szerint nem kérdés, hogy az oltás felé billen a mérleg nyelve.

Zacher egyébként tavaly októberben kevesellte a járványügyi kormányzati intézkedéseket, sokkal nagyobb szigorúságot várt volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!