Parragh László: A gazdaságban további károkat okoz a korlátozás

2021. március 4. – 17:41

Parragh László: A gazdaságban további károkat okoz a korlátozás
Fotó: Illyés Tibor/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Miután Gulyás Gergely csütörtökön bejelentette, hogy két hétre szigorúbb korlátozó intézkedéseket vezetnek be Magyarországon, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta:

„Nem volt választás, muszáj volt lépni. A gazdaságban további károkat okoz a korlátozás, de ha az átoltás eredményt hoz, akkor elvileg nyárra újra beindul minden”

Parragh szerint fontos, hogy a gyártással foglakozó cégek nem zárnak be, azok ugyanis az elmúlt időszakban a munkaszervezés területén felkészültek a védekezésre. Azt mondta, ez a szolgáltatási szektorra is igaz ugyan, de ott nagyon magas a kontaktusok száma.

A gyárak is megtették azokat a lépéseket, amelyek óvják a munkatársak egészségét, és ezzel fenntartják a termelést. Az autógyárakról azt mondta, magas a rendelésállományuk, így a tevékenységük nincs veszélyben, viszont az nehéz helyzetbe hozná a működést, ha sorra betegednének meg a dolgozók.

„A járvány terjedésének jelenlegi felfutásában nem lehet mást tenni, mint korlátozni a közösségi találkozásokat. Az emberek egészségének és életének a megóvása mindennél fontosabb.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!