Előbb a Pfizerrel, majd tévedésből a Sinopharm-vakcinával oltottak be egy férfit Szerbiában

2021. március 2. – 19:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy szerb férfit tévedésből két különböző gyártótól származó koronavírus elleni vakcinával oltottak be. A Szerbia déli részén, Vranje városában élő Slađan Antić január 28-án előbb a Pfizer vakcináját kapta meg, majd három héttel később tévedésből a Sinopharmmal oltották be, számolt be az esetről az RTL Klub Híradója.

„Véletlenül ismertem az ügyeletes orvost, jól elbeszélgettünk, és miközben az ápolónő beadta az oltást, az orvos azt mondta, hogy milyen jó ez a kínai oltás” – mesélte a férfi, aki szerint a sportcsarnokban kialakított oltóponton zavar támadt, miután közölte, hogy őt korábban a Pfizer vakcinájával oltották be.

A két oltóanyag különböző technológiával készült, és másként is fejtik ki a hatásukat a vírus ellen. Míg a Pfizer a koronavírus genetikai kódját veti be az immunválasz eléréshez, addig a Sinopharm vakcinája elölt vírust alkalmaz. Arról nincsenek tudományos ismeretek, hogy mi történik, ha a két vakcinát együtt alkalmazzák.

A szerb férfi állítása szerint később mellkasi fájdalmat tapasztalt, megugrott a vércukorszintje, és el is ájult. Az orvosoktól infúziót kapott. Azt mondta, a második oltás óta már két hét telt el, de még mindig nem érzi magát jól. A szerb egészségügyi államtitkár felhívta, és megígérte neki, hogy nyomon követik a sorsát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!