Elterjedt, de nem oltottak be mindenkit Magyardombegyházon

2021. március 1. – 11:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Van egy magyar település, ahol már mindenki megkapta az oltást – állította a Blikk egyik hétfő reggel megjelent cikkének címe. A címhez tartozó cikkből ugyan kiderült, hogy ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az adott falu minden egyes lakosa be lett oltva. Az azonban még a cikk olvasói számára sem lett világos, hogy akkor a szóban forgó Magyardombegyházon vajon hányan lettek beoltva. A Telex telefonon elérte a magyardombegyházi polgármestert, Dinnyés Ildikót, aki azt mondta:

„Az oltásra regisztráltak 98 százaléka kapta meg a koronavírus elleni vakcina első adagját a falubeliek közül.”

A Békés megyei Magyardombegyház hivatalosan 243 fős, de Dinnyés szerint nagyjából 120-an élnek ott életvitelszerűen, az átlagéletkor pedig 50 feletti. A polgármester hivatalosan nem tudja, hogy a magyardombegyháziak közül összesen hányan regisztráltak, de a falu háziorvosától úgy értesült, hogy

„a település jó 80 százaléka kapta meg eddig az első adagot”.

Az idősebbek – akik közül többen levélben regisztráltak – és a krónikus betegek Gyulán, az oltóponton kapták meg a koronavírus elleni vakcina első adagját, a többi helybélit a falu háziorvosa oltotta. Magyardombegyházon várhatóan március 22-ére kapják meg az emberek a második dózist.

A kis létszámú faluban nem volt regisztrált koronavírusos eset. Ez amellett, hogy a legtöbben vagy helyben dolgoznak, vagy csak a szomszéd faluba járnak át, annak is köszönhető, hogy amit csak lehetett, igyekeztek helyben megoldani és megszervezni, segítettek, hogy ne kelljen senkinek feleslegesen utaznia – véli Dinnyés. A polgármester azt mondta, szerinte a magyardombegyháziak azért dönthettek mégis a koronavírus elleni oltás beadatása mellett, mert nem is szeretnék ezt a betegséget elkapni.

„Ha valaki megkérdezte tőlem, hogy beoltatom-e magam, akkor én, az én részemről elmondtam, hogy igen, de polgármesterként senkit nem agitáltam, senkit nem beszéltem rá az oltásra”

– mondta Dinnyés Ildikó. Azt is hangsúlyozta, hogy az oltásoktól függetlenül a korlátozó intézkedések ugyanúgy vonatkozni fognak a falubeliekre, mint mindenki másra, de ha márciusban már a második adagot is megkapják azok, akiket eddig beoltottak, akkor nagyobb lehet a biztonságérzet Magyardombegyházon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!