Nem szeretnénk fájdítani olvasóink szívét, de ezeket a képeket a magyar határtól alig több mint száz kilométerre készítették

2021. március 01. – 19:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, hétfőn kinyithattak a kávézók és éttermek teraszai Horvátországban, a vendéglátósok háromnegyede élt ezzel a lehetőséggel az MTI szerint.

Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat
Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat

Csak azok a vendéglátóhelyek nem nyitottak ki, amelyek nem rendelkeznek külső térrel, vagy kevésbé forgalmas helyen van az üzlet. Ugyanakkor ők továbbra is készíthetnek italt és ételt elvitelre, a kormánytól pedig ígéretet kaptak arra, hogy márciusban még megkapják a járványhelyzet okozta gazdasági károk enyhítésére szánt támogatásokat.

Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat
Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat

Heti összehasonlításban 32,9 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma az országban, és több koronavírus-mutánst is regisztráltak, a britet, a dél-afrikait és a New York-it is.

Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat
Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat

A múlt héten Horvátország egyes részein már 25-26 fokot is mértek, de a hőmérséklet ott is visszaesett a hétvégi hidegfront hatására: Zágrábban a héten 13–17 fokos nappalok lesznek, ami arrafelé ilyenkor teljesen szokványos időjárás.

Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat
Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat
Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom