Szlovéniában és Horvátországban már 25-26 fokot is mértek

2021. február 25. – 12:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tombol a februári tavasz Európa jelentős részén, két szomszédos országban már szinte nyárias hőmérsékletek vannak. Az Időkép szerint a szlovén-olasz határnál fekvő Nova Goricában (Gorizia) 25, a tőle keletre található Dolenje nevű településen 25,3 fokot mutatott a hőmérő. Ilyen meleget februárban még nem mértek Szlovéniában.

Az Adriai-tenger partján már nagyobb volt a szórás: Triesztben csak 12 fok, míg Rijekában (Fiume) és Senjben 25 fok volt. Ettől délkeletre, a parttól távolabb, Kninben 26,4 fokos hőség tombolt.

Az MTI szerint Észak-Németországban hétfőn két helyen is megdőlt a melegrekord: a schleswig-holsteini Quickbornban 18,9, az egyik hamburgi mérőállomáson pedig 21,1 fokot mértek. Előbbi helyen 1,1, utóbbi állomáson pedig 3 fokkal haladta meg a hőmérséklet a korábbi rekordot. Hamburgban a meteorológiai feljegyzések kezdte óta először emelkedett 20 fok fölé a hőmérséklet télen.

Itthon szombatig biztosan marad a szokatlanul enyhe idő, aztán csak éjszaka térnek vissza a fagyok, napközben 7–13 fok lesz a jellemző.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!