Július 24-én lesz a Budapest Pride

2021. február 26. – 17:56

frissítve

Július 24-én lesz a Budapest Pride
Az egy hónapos Budapest Pride Fesztivál június 25-én indul és július 25-én ér véget Fotó: Budapest Pride Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások miatt szokásosnál később, de mindenképpen megtartanák a felvonulást, és rendezvénysorozatot is, melyet nagy szabadtéri bulival koronáznak meg. A fesztiválnak 2021-ben „Vedd vissza a jövőd!” lett a szlogenje.

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások miatt a szokásosnál később, július 24-én tartják idén a Budapest Pride felvonulást, közölték a szervezők. Az egy hónapos Budapest Pride Fesztivál így június 25-én indul majd és július 25-én ér véget. A felvonulást már megszokott módon az ország legnagyobb LMBTQ-bulija, a Rainbow Party zárja majd a Budapest Parkban.

A szervezők azt írták, 2020-hoz hasonlóan idén is a járványügyi korlátozásokat betartva és figyelembe véve tartják majd meg az LMBTQ-rendezvénysorozatot. Az időpontváltozást elsősorban a vészhelyzet meghosszabbítása és a továbbra is növekvő esetszámok indokolják, tették hozzá. Ugyanakkor a helyszínek várható újranyitásával is számolnak a Budapest Pride szervezői:

„Bár tavaly a tervezett egy hónapról 10 naposra rövidítettük a fesztivált, idén ismét egy teljes hónappal tervezünk, mert a tavalyi év sikerei és tapasztalatai alapján nem látjuk indokoltnak, hogy rövidebb legyen. A programszervezőinkkel az elejétől fogva egyeztetünk arról, hogy online formában is meg tudják tartani a rendezvényüket”

– tette hozzá Csikós Ádám, a Budapest Pride sajtószóvivője. A fesztivál több mint 100 programjával, amit mintegy 50 civil szervezet, informális csoport és magánszemély szervez közösen, az ország legnagyobb civilfesztiváljává nőtte ki magát. Az idei Pride szlogenjével – a „Vedd vissza a jövőd!” – az egyénekben jelen lévő szorongásra és az egyre növekvő társadalmi egyenlőtlenségekre egyaránt reagálni kívánnak.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!