Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Nemzeti Oltóanyaggyárat a kormány

2021. február 25. – 06:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja a Nemzeti Oltóanyaggyár és a Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyár megvalósításának projektjét – derül ki a szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből. Az mfor.hu idevágó híre szerint a rendeletben az áll, hogy

„a Debrecen külterület 0204/37 helyrajzi számú ingatlanon, valamint az ezen ingatlanból a telekalakítási eljárásban kialakított ingatlanokon megvalósuló, oltóanyaggyárhoz kapcsolódó építmények, infrastrukturális fejlesztések megvalósítására irányuló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket”

emelte nemzetgazdasági szempontból kiemelt szintre a kormány. Ennek értelmében a beruházással összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a hatósági ügyeket, amelyek a beruházás megvalósításához, használatbavételéhez és üzemeltetésének beindításához szükségesek, valamint a kapcsolódó útépítési, közműcsatlakozási és -fejlesztési munkákat is. A kiemelt jelentőségűvé való minősítés ugyanakkor valójában azt jelenti, hogy a jellemzően 15, illetve 30 napos hatósági ügyekre vonatkozó határidő nyolc napra mérséklődik, az adatnyilvánosság pedig jelentősen korlátozható.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!