Rekordszinten a koronavírus miatt kórházban ápoltak száma Szlovákiában

2021. február 22. – 13:38

Másolás

Vágólapra másolva

Szlovákia kifejezetten nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt, és a szigorú korlátozások ellenére is emelkedő járványügyi adatokat produkál. Az összlakosságra számított halálos áldozatok számában az első helyre került a világon. A kórházak egyre inkább súlyos orvos- és nővérhiánnyal küzdenek, a kórházakban kezelt betegek száma múlt hét szerdán már 3900 körül volt, és 328 személy lélegeztetőgépre szorult, írta az MTI, ez most hétfőre csak emelkedett: „új rekord született a kórházban ápolt koronavírusos és fertőzésgyanús páciensek számában, vasárnap ez a szám jelentősen emelkedett és csaknem eléri már a 4000-et” – írja a Parameter.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, múlt csütörtökön Ausztria, Lengyelország és Magyarország is felajánlotta segítségét Szlovákiának a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, miután a szlovák kormány a járvány leküzdésének érdekében egészségügyi személyzetet kért a többi európai uniós országtól.

A hétfői, legfrissebb adatok szerint a vizsgált tesztek 21,2%-a lett pozitív az országban, 72-en haltak meg az elmúlt 24 órában, a kórházban ápoltak száma 3 963-ra nőtt. A kórházban ápoltak száma 127-tel nőtt egy nap alatt. A beoltottak száma 367 632. A Parameter arról ír, a szlovákiai kórházak Covid-osztályai gyakorlatilag telítettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!