Rekordszinten a koronavírus miatt kórházban ápoltak száma Szlovákiában

2021. február 22. – 13:38

Másolás

Vágólapra másolva

Szlovákia kifejezetten nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt, és a szigorú korlátozások ellenére is emelkedő járványügyi adatokat produkál. Az összlakosságra számított halálos áldozatok számában az első helyre került a világon. A kórházak egyre inkább súlyos orvos- és nővérhiánnyal küzdenek, a kórházakban kezelt betegek száma múlt hét szerdán már 3900 körül volt, és 328 személy lélegeztetőgépre szorult, írta az MTI, ez most hétfőre csak emelkedett: „új rekord született a kórházban ápolt koronavírusos és fertőzésgyanús páciensek számában, vasárnap ez a szám jelentősen emelkedett és csaknem eléri már a 4000-et” – írja a Parameter.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, múlt csütörtökön Ausztria, Lengyelország és Magyarország is felajánlotta segítségét Szlovákiának a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, miután a szlovák kormány a járvány leküzdésének érdekében egészségügyi személyzetet kért a többi európai uniós országtól.

A hétfői, legfrissebb adatok szerint a vizsgált tesztek 21,2%-a lett pozitív az országban, 72-en haltak meg az elmúlt 24 órában, a kórházban ápoltak száma 3 963-ra nőtt. A kórházban ápoltak száma 127-tel nőtt egy nap alatt. A beoltottak száma 367 632. A Parameter arról ír, a szlovákiai kórházak Covid-osztályai gyakorlatilag telítettek.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass