Orvosokat és ápolókat kért Szlovákia a járvány elleni küzdelemhez, Magyarország kész segíteni

2021. február 18. – 15:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ausztria és Lengyelország felajánlotta segítségét a járvány elleni küzdelemben Szlovákiának, Magyarország pedig „kész segíteni”, írja az MTI a szlovák külügyminisztérium államtitkárának, Martin Klusnak Twitter-bejegyzése alapján.

A szlovák kormány a járvány leküzdésének érdekében egészségügyi személyzetet kért a többi európai uniós országtól, Szlovákiának „mihamarabb tíz orvosra és 25 ápolóra lenne szüksége”.

„Sajnos a koronavírus új mutációi gyorsabban terjednek, és a fertőzöttek számának növekedéséhez, valamint a már úgyis rendkívül leterhelt kórházakra nehezedő nyomás erősödéséhez vezetnek. Ezért feltétlenül szükségünk van elsősorban az egészségügyi személyzet segítségére”

-írta a külügyminisztérium titkára. Ausztria katonai egészségügyi személyzetet, Lengyelország pedig 200 ágyat ajánlott fel kórházai intenzív osztályain. A magyarok felajánlását Klus egyelőre nem részletezte. Magyarország korábban is segített a szlovákoknak a járvány leküzdésében, a kormány nem rég küldött tíz lélegeztetőgépet a szlovákiai Szent Lukács Kórháznak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!