Hetvennégyen ünnepeltek egy születésnapot az I. kerületben, a rendőrség mindenki ellen eljárást indított

2021. február 22. – 13:58

Másolás

Vágólapra másolva

Hétvégén 1600 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, továbbá a közterületi csoportosulások tilalmának megsértése miatt – erről Kiss Róbert, a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese beszélt az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Itt Müller Cecília részletesen beszélt a harmadik hullám alakulásáról.

A szabályszegők száma mostanra 41 038-ra nőtt. Az összes közül a legfigyelemfelkeltőbbnek az az eset tűnik, ami miatt péntek éjjel kellett intézkedniük a rendőröknek Budapesten, az I. kerületben. Egy I. kerület társasházban ugyanis születésnapot ünnepeltek, amin 74-en vettek részt – több mint hétszerannyian, mint ahány főben maximálták ezt. A vonatkozó korlátozó intézkedések alapján ugyanis családi- és magánrendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt, kivételt képez ez alól a temetés, és más megkötések vonatkoznak az esküvőkre is. Mindenesetre a házigazdával és a résztvevőkkel szemben is szabálysértési eljárást indítottak.

Kiss Róbert elmondta azt is, hogy a hétvégén két vendéglátóhelyet zárattak be: egy debreceni vendéglátóhelyen szeszes italt fogyasztott egy vendég, Karcagon pedig az üzlethelyiségben többen fogyasztottak alkoholt. Itt a vendégek ellen is szabálysértési eljárás indult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!