Nagyon magas a fertőzöttség Budapesten a fővárosi szűrés adatai alapján

2021. február 21. – 17:57

Nagyon magas a fertőzöttség Budapesten a fővárosi szűrés adatai alapján
Fotó: Jackyenjoyphotography/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról tegnap írtunk, a Fővárosi Önkormányzat elkezdte a budapestiek újabb tesztelését a harmadik hullámban.

Fővárosi forrásaink szerint a tesztelések durva fertőzöttségről árulkodnak, százalékos arányban 1,78 a fertőzöttek száma, ez az adat decemberben 0,62 százalék volt. Csütörtökön, pénteken és szombaton 2693 tesztet végeztek, ebből 132 lett érvénytelen, 48 pedig pozitív.

„Decemberben, az ünnepek előtt 7500 ingyenes gyorsteszt elvégzését ajánlotta fel a fővárosi önkormányzat a budapesti lakcímkártyával rendelkező 18 éven felülieknek.”

Ezt a tegnapi cikkünkben írtuk, ehhez képest most 10 000 darab tesztet ajánlottak fel.

A szűrésen 6523-an jelentek meg, 166 esetben ismételték meg a tesztelést, és 41 koronavírus-fertőzöttet találtak a vizsgáltak között. Ez 0,62 százalékos fertőzöttséget jelzett, noha – ahogy erről a teszt résztvevői is tájékoztatást kaptak – a negatív gyorsteszt esetén sem jelenthető ki százszázalékos biztonsággal, hogy az illető nem fertőzött.

A főpolgármester szerint szorít az idő, a vakcina jelentheti az egyetlen megoldást, amíg pedig abból nincs elegendő, a tesztelés a legjobb védekezés a vírus terjedésével szemben. Az ingyenes tesztelésre itt lehet regisztrálni: https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio/.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!