Fővárosi szűrés: decemberhez képest kétszeres a pozitív esetek száma az első két napon

2021. február 20. – 13:36

frissítve

Fővárosi szűrés: decemberhez képest kétszeres a pozitív esetek száma az első két napon
Ingyenes szűrőviszgálat a Széll Kálmán téren – Forrás: Főpolgármesteri Hivatal

Másolás

Vágólapra másolva

Éppen jó időben kezdte el a fővárosi önkormányzat a budapestiek újabb szűrését, mert itt a harmadik hullám, írja közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Ezt sajnos a mi számaink is igazolják. A második körös szűrés első két napján, február 18 és 19-én a decemberi teszteléshez képest kétszeres a pozitív esetek száma

– tette hozzá Karácsony.

A főpolgármester szerint szorít az idő, a vakcina jelentheti az egyetlen megoldást, amíg pedig abból nincs elegendő, a tesztelés a legjobb védekezés a vírus terjedésével szemben. A pozitív esetek karanténba vonulásával megakadályozható újabb fertőzéslánc kialakulása. Vannak még szabad helyek az ingyenes tesztelésen, regisztrálni itt lehetséges: https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio

Decemberben, az ünnepek előtt 7500 ingyenes gyorsteszt elvégzését ajánlotta fel a fővárosi önkormányzat a budapesti lakcímkártyával rendelkező 18 éven felülieknek. (Most 10000 darabot.) A szűrésen 6523-an jelentek meg, 166 esetben ismételték meg a tesztelést, és 41 koronavírus-fertőzöttet találtak a vizsgáltak között. Ez 0,62 százalékos fertőzöttséget jelzett, noha – ahogy erről a teszt résztvevői is tájékoztatást kaptak – a negatív gyorsteszt esetén sem jelenthető ki százszázalékos biztonsággal, hogy az illető nem fertőzött.

A jelenlegi számokért (hány szűrést végeztek el a 10000-ből, abból hány lett pozitív) keressük a főpolgármesteri hivatalt, ha megkapjuk a választ, frissítjük a cikket.

Időközben megérkezett Veszprémbe is az orosz vakcina, amit

az M1 aktuális csatornájának helyszíni tudósítása szerint az érintettek lelkesen fogadtak.

Bujdosó László a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház osztályvezető főorvosa közölte: a megyébe 655 ember beoltására alkalmas orosz vakcina érkezett, amivel a hétvégén folyamatosan oltanak, a krónikus betegséggel nem rendelkező, 60-74 év közötti idősebb korosztályban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!