Észak-koreai hekkerek megpróbáltak vakcinagyártáshoz szükséges információkat szerezni

Másolás

Vágólapra másolva

Észak-koreai hekkerek a vakcinagyártáshoz szükséges információk megszerzésén fáradoznak, a dél-koreai titkosszolgálat értesülései szerint, számolt be a dél-koreai Jonhap hírügynökség. A hírszerzés kedden, egy zártajtós ülésen számolt be országgyűlési képviselőknek arról, hogy mik történtek Észak-Koreában az utóbbi hónapokban.

Az ülésen elhangzott, hogy észak-koreai hekkerek nukleáris technológiával, vakcinagyártással és egyéb koronavírus elleni gyógymódokkal kapcsolatos információkat próbáltak lopni Dél-Koreából. A hírszerzés szerint átlagosan 1,58 millió hekkertámadási kísérlet érkezik naponta Észak-Koreából.

A nyugati és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, hogy az észak-koreaiak magát a Pfizert próbálták meg meghekkelni, azonban ennek a hírnek egyelőre nincs sok alapja. A nyugati hírügynökségek, mint az AFP és a Reuters (akiktől aztán átvette a hírt az MTI és a Washington Posttól a Fox Newsig a teljes nyugati sajtó) a dél-koreai médiára hivatkoznak, ahol azonban nem jelent meg egyértelműen erre utaló információ.

A vakcinagyártókat célzó, államilag támogatott hekkertámadásokról ebben a cikkünkben írtunk bővebben. >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!