A japán cégek több mint fele minimum elhalasztaná az idei olimpiát

2021. február 16. – 11:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A japán cégek több mint fele amellett van, hogy a kedvezőtlen járványügyi helyzet miatt az idén nyárra tervezett tokiói olimpiát el kell halasztani, vagy törölni kell – írja a Tokyo Shoko Research felmérése alapján az MTI.

A Tokyo Shoko Research február 1. és 8. között végezte a felmérést, amiben több mint 11 ezer vállalatot kérdeztek. Ezeknek 56 százaléka foglalt állást az idei olimpia ellen, míg ugyanez a szám tavaly augusztusban 53,6 százalék volt.

A cégeknek csupán 7,7 százaléka vélekedett úgy, hogy a koronavírus-világjárvány miatt 2020-ról eleve 2021-re áttett olimpiát teljes formájában és ebben az évben kell megrendezni, szemben az előző felmérés 22,5 százalékával. A mostani válaszolók több mint 70 százaléka állította, hogy a játékok lemondása, vagy elhalasztása csekély hatással lenne a vállalat nyereségére.

A cégek közel 20 százaléka szerint az olimpiát korlátozott nézőszám mellett kell megrendezni, míg 17 százalékuk úgy látja, hogy az ötkarikás versenyekre nem szabad nézőket beengedni.

A Kyodo News múlt hónapban végzett felmérése szerint a japánoknak már 80 százaléka ellenzi a játékokat, ezen belül a megkérdezettek több mint 35 százaléka a törlést szorgalmazta, 45 százalékuk pedig az újabb halasztást támogatta.

Az olimpia támogatottságának csökkenését mutató felméréssel egy időben látott napvilágot az a jelentés, amely szerint a világ legfejlettebb országai közé tartozó Japán gazdasági teljesítménye közel öt százalékkal csökkent 2020-ban.

A 2021-es tokiói olimpiára július 23. és augusztus 8., míg a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerülne sor.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!