Elindult a magyar állam repülőgépe éjjel Pekingbe 550 ezer adag vakcináért

2021. február 15. – 05:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elindult a magyar állam repülőgépe Pekingbe az első vakcinaszállítmányért – jelentette be Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára hétfő hajnalban Szijjártó Péter miniszter Facebook-oldalán.

A pekingi érkezés után 550 ezer adag vakcinát pakolnak a gépre, amely várhatóan kedden délben érkezik vissza Magyarországra. Ez a vakcinamennyiség 275 ezer ember beoltásához elegendő, hangzik el a videóban.

Menczer Tamás arról is beszél a videóban, hogy ez az a vakcina, amelyet a világban már több mint 30 millió ember megkapott; körülbelül 500 ezren kapták meg Szerbiában, köztük sok vajdasági magyar.

Azt mondta, a magyar szakemberek megvizsgálták a vakcina dokumentációját és gyártóhelyét. Az érkezés után a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai az ilyenkor még szokásos vizsgálatokat elvégzik, és ha mindent rendben találnak, kezdődhet az oltás. „A kínai vakcinával jelentősen gyorsíthatunk az oltási ütemterven. Minden élet és minden munkahely számít” – hangsúlyozta Menczer Tamás az MTI összefoglalója szerint.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom