Ismét ingyenes koronavírus-tesztelést ajánlott fel a főváros a budapestieknek

2021. február 11. – 18:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét ingyenes koronavírustesztet biztosít a Fővárosi Önkormányzat a budapestieknek, írja Karácsony Gergely Facebook-oldala.

„A fertőzésszámok, ha nem is drámai módon, de az utóbbi napokban emelkedni kezdtek, ezért úgy döntöttünk, hogy ismét lakossági szűrést indítunk. Decemberben az ünnepek előtt 7500 tesztet ajánlottunk fel, most újabb 10 000 darab antigéntesztet biztosítunk”

– kezdi bejelentését a főváros főpolgármestere. Ahogy írja, a szűrést február 18. és 27. között tartják két helyszínen, a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren. Tesztelésre reggel 8 és este 18 között lehet majd menni, a szűrésre budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosok jelentkezhetnek. A 18 év alattiak szülői kísérettel vehetnek részt a szűrésen.

Ahogy korábban, úgy a főváros most is gyorstesztet használ, ennek eredménye 30 percen belül kiderül. Regisztrálni ezen az oldalon lehet online, vagy offline a tesztelési helyszíneken. Karácsony kiemelte, a negatív teszt „önmagában nem adhat teljes biztonságot”, a pozitív tesztet produkálók „karanténba vonulásával megállítható esetükben a továbbfertőzés”.

Tavaly az ünnepek előtt 7500 ingyenes gyorsteszt elvégzését ajánlotta fel a fővárosi önkormányzat budapesti lakcímkártyával rendelkező és 18 éven felüli lakosoknak, a Főpolgármesteri Hivatal közlése szerint ekkor egy százalék alatt volt a pozitív eredmények száma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!