Hamarosan kezdődik a katonák és a honvédelmi tárca dolgozóinak beoltása

2021. február 3. – 10:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hamarosan kezdődhet a katonák beoltása – jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter a tárca Facebook-oldalán, amit az MTI szemlézett. Mint mondta, az elérhető és engedélyezett vakcinákkal az egészségügyben és a szociális intézményekben dolgozók beoltását követően az operatív törzs által meghatározott oltási ütemterv szerint hamarosan megkezdődik a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium dolgozóinak beoltása is.

Elsőként az egészségügyben dolgozók kaphattak a vakcinából, köztük azok a katonák és egészségügyi alkalmazottak, akik a Honvédkórházban, a védelem-, illetve csapategészségügy területén látják el feladataikat. De a honvédelmi tárca a teljes személyi állományának biztosítja az immunizálást, beleértve az aktív szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katonákat is. Az oltást 22 oltóponton, 95 oltóhelyen rövid idő alatt tervezik elvégezni. Az oltáshoz előzetes regisztráció szükséges, ezért arra kért mindenkit, hogy minél előbb regisztráljanak.

Az oltási sorrend:

  • Először azok a katonák kaphatják meg az oltást, akik a közeljövőben kezdik meg külszolgálati vagy missziós feladataikat.
  • Utánuk a járványügyi védekezésben részt vevő és a kiemelt honvédelmi feladatokat, illetve az ország biztonságát garantáló készenléti szolgálatokat ellátó katonák beoltása következik.
  • A személyi állomány további tagjainak immunizációja az operatív törzs által jóváhagyott ütemterv szerint történik a Magyar Honvédség által működtett oltóhelyeken.

A miniszter azt is elmondta, hogy bár a bevezetett szigorú rendszabályokkal igyekezett mindent megtenni az állomány egészségének megóvásáért, több mint 4 ezren megfertőződtek. 97 százalékuk meggyógyult, de három munkatárs, egy önkéntes tartalékos katona és két honvédelmi alkalmazott, meghalt a koronavírus-fertőzés következtében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!