Jó hírek Izraelből: az oltások hatására egyre kevesebb az új eset

2021. február 2. – 08:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egész világ lesi, hogy az izraeli társadalom gyors átoltása milyen eredményeket hoz. Eddig jók a tapasztalatok.

A BBC cikke szerint biztatóak az oltási tapasztalatok Izraelben. A közel-keleti állam minden más országhoz képest messze előrébb tart a társadalom átoltásában (a lakosság 54 százaléka már megkapta a vakcinát), így az egész világ érdeklődve lesi a tapasztalatokat.

Az eddigi számok szerint mindössze három idős beteg hunyt el azután, hogy oltást kapott, a cikk szerint ők sem feltétlenül magától az oltástól, lehet, hogy korábban már fertőzöttként kapták meg a vakcinát.

Ugyanakkor a 60 év felettiek körében immár határozottan kevesebb az új fertőzött, a 747 ezer 60 év feletti beoltott ember közül csak 531-en,vagyis a 0,07 százalékuk kapta el a kínai koronavírust. Ráadásul többségük egyáltalán nem mutat tüneteket. Külön vizsgálati kohorszba tartoznak azok (7000-en), akik már eleve biztosan betegen kapták meg a vírust, közülük 307-en haltak meg.

Az izraeli egészségügyi vezetők szerint az országos számok javulása is nagyrészt az oltásoknak köszönhető, igaz, a jobb adatokban a szigorú lezárásoknak is lehet hatásuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!