Több tízezer idős embert már a jövő héten beolthatnak

2021. január 31. – 15:56

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány a hétvégén tájékoztatta a lakosságot, hogy indul a regisztráció alapú oltás. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője pedig vasárnap arról beszélt a köztévén, hogy a legidősebbek közül több tízezer regisztrált oltására lesz lehetőség jövő héten.

György elmondta, hogy a legidősebbek beoltásának előkészítéseként a háziorvosok kaptak egy tájékoztató levelet, amely a jövő heti oltási programot is ismerteti.

Hétfőig várják, hogy a Moderna-vakcinát megkapó háziorvosi praxisokban kiválasszanak praxisonként tíz embert, akit beoltanak.

Az államtitkár az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján azt mondta, háziorvosi praxisok egy-egy ampulla Moderna-vakcinát kapnak.

Minden praxist arra kértek, hogy végezzék el a szükséges előkészítő munkát, és válasszanak ki hat embert, akit a megyei oltópontokon, illetve városi kórházakban oltanak majd be.

György István elmondta azt is, hogy a fővárosban és minden megyében megalakultak az oltási munkacsoportok, amelyeket végiglátogat majd. Ennek során ismerteti az oltási tervben foglaltakat, azokat a kalkulációkat, hány oltást kell majd beadni kórházakban, szakrendelőkben és a háziorvosoknál, hogy az oltási tervben foglaltak teljesüljenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!