Húsz év börtönt is kaphat a koronavírus-vakcinákat tönkretevő amerikai gyógyszerész

2021. január 27. – 08:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Akár húsz év börtönt és 250 ezer dolláros bírságot is kaphat az az amerikai gyógyszerész, aki a gyanú szerint tavaly decemberben a wisconsini Graftonban 57 üvegcsét távolított el a hűtőből, így 570 adag vakcinát tett használhatatlanná – írja a BBC.

A 46 éves Steven Brandenburg egy kedden kiadott közlemény szerint elismerte a bűnösségét, valamint azt is, hogy több összeesküvés-elméletben és az alternatív történelemben is hitt, és ellenezte az oltásokat, a szóban forgó Moderna-vakcinával szemben pedig különösen szkeptikus volt. A vád szerint Brandenburg két egymást követő éjszakai műszakban követte el a szabotázst, mindkétszer órákig szobahőmérsékleten hagyta a fiolákat, mielőtt visszarakta volna őket a hűtőbe.

Az ügyészség azt is közölte, hogy 57 ember kapta meg az oltást ezekből az üvegcsékből, mielőtt fény derült az akcióra. Robert Hughes, a régió vezető FBI-ügynöke elmondta, hogy a gyógyszerészeket a legmegbízhatóbb közszolgák között tartják számon, Brandenburg azonban így is arra használta ki a különleges helyzetét, hogy tönkretegye a jelenleg rendkívül fontos vakcinát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!