Covid-pozitív: 306 nap alatt győzte le a koronavírust egy londoni nyugdíjas

2021. január 27. – 21:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 74 éves Geoffrey Woolf tölthette az egyik leghosszabb időt kórházban koronavírus-fertőzés miatt. Január közepén, 306 nap elteltével hagyhatta el a kórházat – írja a BBC.

Az észak-londoni Islingtonban élő férfi tavaly márciusban kapta el a vírust, ami után rendkívül súlyos állapotba került. A vírus szövődményei miatt agyvérzést kapott, amely a beszédközpontját is érintette, és az egyik oldalára is lebénult. Az orvosok mesterséges kómába helyzeték, és mivel sokáig nem mutatott agyi aktivitást, áprilisban három fiát már búcsúzni hívták hozzá a kórházba.

A fiai ekkor még egy utolsó vizsgálat elvégzését kérték, ahol már mutatott némi agyi aktivitást, így felcsillant a remény a felépülésére. Ez azonban még hosszú hónapokig tartott, 67 napon át volt lélegeztetőgépen, mígnem júliusban felébredt a kómából.

Összesen 127 napot töltött az islingtoni Whittington Kórház különböző osztályain, majd egy másik londoni kórházba került át, ahol még fél évet töltött fizikoterápiával és a beszédközpontja fejlesztésével. Amikor a tíz hónapig tartó kezelések után Woolf végre hazatérhetett, az első kívánsága egy tál steak és sült krumpli volt.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass