Antitestekkel kezdik kezelni Németországban a koronavírusos betegeket

2021. január 24. – 15:36

Másolás

Vágólapra másolva

Új terápiát vezetnek be a koronavírus okozta betegség kezelésére Németországban, írja az MTI. 400 millió eurót (azaz átszámítva 143 milliárd forintot) fordítanak a szövetségi költségvetésből a monoklonális antitest készítmények bevezetésére, amivel megelőznék a betegség súlyos lefolyását.

Jens Spahn a Bild am Sonntagnak beszélt az új kezelésről, amit Donald Trumpnál is alkalmaztak, amikor az egykori amerikai elnök kórházba került tavaly októberben a koronavírus-fertőzése miatt. Az antitestkészítmény egyfajta „passzív oltásként” hat, és napokon belül kezdik majd el használni a szert a rizikócsoportokba tartozó pácienseknél. Németország lesz ezzel az első uniós tagállam, ahol bevezetik az antitestes kezelést.

Háromféle szerből vásárolt kétszázezer adagot a német kormány: az amerikai Eli Lilly gyógyszercéggel a Bamlanivimab nevű készítményről, a szintén amerikai Regeneronnal pedig az egyszerre alkalmazandó Casirivimab és Imdevimab nevű szerekről kötöttek megállapodást.

Németországban a Robert Koch Intézet vasárnapi adatai szerint tovább enyhült a járvány: az elmúlt 24 órában 12 257 fertőződést regisztráltak, és 349-en haltak bele tegnap a vírus szövődményeibe. Mindkét adat jelentős csökkenés az egy héttel korábban regisztrált 13 882 fertőzötthöz és a 445 halálesethez képest.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!