Speciális oltóingben ment oltatni a román miniszter

2021. január 21. – 16:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Míg egyelőre arról nincs hír, hogy a magyar kormány tagjait mikor oltják be a koronavírus ellen, Romániában már több vezető politikus is megkapta a vakcinát, köztük Klaus Iohannis elnök is.

A Transindex pedig arról ír, hogy Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter egy speciális oltóingben érkezett meg az oltóközpontba: inge felkarjának felső részére, ahol az oltásokat adják be, egy könnyen nyitható zsebszerűség volt rávarrva:

Később a miniszter elmondta, hogy az inget nem a koronavírus elleni vakcina beadásának alkalmából készítette: még egy ENSZ-misszió keretében látogatott el több mint 70 országba, a beutazások miatt pedig több oltást is be kellett adatnia. Ebben a „hatékony” ingben viszont nem kell kínlódnia azzal, hogy szabaddá tegye a karját.

Az oltás beadása után Cîmpeanu arról beszélt, egyre több romániai tanító és tanár kéri a koronavírus elleni védőoltást, és szerinte minél több pedagógus oltatja be magát, annál inkább csökken az iskolákban a vírus terjedésének a kockázata.

Arról már korábban is írtunk, hogy Romániában a háziorvosokat pénzzel ösztönzik arra, hogy győzzék meg az időseket és krónikus betegeket a vakcina beadásáról. Az itthoni, oltással kapcsolatos kommunikációs stratégiát pedig ebben a videóban veséztük ki:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!