Kórházba került a Srí Lanka-i miniszter, aki kipróbálta a koronavírus elleni varázsitalt

2021. január 19. – 20:25

Másolás

Vágólapra másolva

Állítólag a pusztulás hindu istennőjétől, Kálitól kapott egy receptet egy srí lankai „szent ember”, aki ez alapján találta fel a „koronavírus elleni csodaszert”, írja az MTI. Az átszámítva mintegy 4000 forintért árusított italban mézet, szerecsendiót, koriandert és más fűszereket kevert össze a befolyásos csodasámán, akihez legalább 15 ezren zarándokoltak el a szerért.

A helyi sajtó szerint a „szent üzletember” templomoknak és cégeknek is eladott az italból, ahogyan politikusoknak és minisztereknek is küldött mintát az elegyből. Pavithra Vanniaraccsi egészségügyi miniszter is kipróbálta a csodaszert – ami miatt bírálta is az ellenzék, hiszen ezzel szerintük felbátorította a srí lankaiakat, hogy vegyenek belőle.

Pijal Nishantha de Silva, nők és gyermekek fejlődéséért és oktatásáért felelős miniszter is ivott a szerből – ami nem vált be:

a minisztert kórházba kellett szállítani, ugyanis az ital ellenére ő is elkapta a koronavírust.

A hasonló, növényi alapú gyógyitalok egyébként is nagyon népszerűek a 22 milliós Srí Lankán, ahol eddig 54 ezren kapták el a koronavírust, és 270-en haltak bele a fertőzés szövődményeibe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!