Kormány: Rémhír a pünkösdig tartó étteremzár

2021. január 19. – 18:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek, Magyarország Kormánya ilyen döntést nem hozott

– ezt tartalmazza a Kormányzati Tájékoztatási Központ MTI-nek leadott közleménye.

A rémhírezés előzménye, hogy több lapban megjelent: májusig valószínűleg zárva lesznek a magyar szállodák. Legalábbis egy körlevél szerint, ami a 24.hu-hoz, és lapunkhoz is eljutott.

Ebben az állt:

a kormányzati kommunikáció és a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak.

Lapunk megkérdezte a Magyar Turisztikai Ügynökséget a körlevélről. Néma csönd volt a válasz. (Frissítés lejjebb.)

A 24.hu Flesch Tamással, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnökével beszélt, aki azt mondta:

Nehezen elképzelhető, hogy május előtt nyitás lesz. De nemcsak itthon, hanem Európa többi országában is, hiszen az átoltottság és a járvánnyal kapcsolatos adatok azt mutatják, hogy még egy darabig fennmaradnak a korlátozások

– hozzátéve, hogy fel kell készíteni az érintetteket erre, ezért is küldtek körbe egy levelet a hazai szállodásoknak és éttermeseknek.

A lap szerint sok étterem és szálloda vezetője meghökkent a levél tartalmán, de Flesch szerint semmi meglepő nincsen benne.

Dömötör Csaba államtitkár például nemrég arról beszélt, hogy a kormány számításai szerint ha csak Brüsszelre hagyatkozik Magyarország az oltóanyagok beszerzésénél, akkor szeptember végénél előbb nem lehet feloldani a korlátozásokat. De egyelőre azt sem tudni, hogy ha a kínai vakcina megkapja a hazai engedélyt, mennyien szeretnék beoltatni magukat azzal.

Frissítés: Megszólalt a Turisztikai Ügynökség

Lapunkhoz is eljuttatott közleménye szinte szóról szóra idézi a kormány közleményét, azzal a különbséggel, hogy megnevezik benne az MSZÉSZ-t:

Alaptalan és felelőtlen rémhír az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) elnökének azon állítása, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek. Magyarország Kormánya ilyen döntést nem hozott.

Frissítés 2: Visszavonta a tájékoztatóját az MSZÉSZ

Visszavonta a járvány miatti korlátozások feloldásával kapcsolatos, a tagjainak kiküldött tájékoztatóját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. A kedd este kiadott közleményben ezt Flesch Tamás, a szövetség elnöke a Kormányzati Tájékoztatási Központ aznapi cáfolatával indokolta.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!