Szerda estig 96 101 főt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen

2021. január 14. – 13:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét megtartották az operatív törzs tájékoztatónak nevezett online fellépését. Kiss Róbert szokás szerint ismertette a rendőri intézkedésekre és hatósági házi karanténokra vonatkozó adatokat, sőt még a határhelyzetről is beszélt.

Szerda estig 96 101 fő beoltása történt meg Magyarországon

– Müller Cecília országos tisztifőorvos, aki elsorolta a legfontosabb napi adatokat a vírussal kapcsolatban, amelyekről ebben a cikkünkben számoltunk be bővebben.

A tisztifőorvos elmondta: csak annyi oltást lehet beadni, amennyi az országba érkezik.

Jellemzően hetente kapunk új vakcinaszállítmányokat, egyelőre ezek a Pfizertől és a Modernától érkeznek. Ezek mennyisége az EU-s beszerzésektől függ, de csütörtökön megjelent egy kormányhatározat arról, hogy ezeken túl egyéb beszerzési forrásokat vizsgál és keres a magyar kormány. Ezzel a feladattal Müller szerint Szijjártó Péter külügyminiszter lett megbízva.

Az idősotthonok lakói Müller szerint a Moderna vakcinájából kapnak, de ismét hangsúlyozta, hogy ez az oltóanyag nem különbözik lényegesen a Pfizer vakcinájától.

„Nagyon jó visszajelzések érkeznek hozzánk, a magyar emberek védőoltáspártiak”

– mondta az országos tisztifőorvos, aki reméli, hogy ez az aktivitás meg is marad és azt is kérte, hogy „továbbra is oltakozzunk”.

A tájékoztatón nem hangoztak el újságírói kérdések, az operatív törzs ugyanis csütörtökönként továbbra is úgy tesz, mintha a kormányinfón minden felmerülő kérdést megválaszoltak volna helyettük is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!