Egészségügyi útlevelet vezet be az American Airlines az Amerikába utazók számára

2021. január 14. – 22:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az American Airlines légitársaság január 23-tól „egészségügyi útlevél” mobilalkalmazást fog bevezetni az Egyesült Államokba utazók számára. Az utasok az applikáció segítségével tölthetik fel repülés előtt a negatív koronavírustesztjüket igazoló papírt és az utazáshoz szükséges többi dokumentumot – jelentette be csütörtökön a társaság.

Az Egyesült Államok Betegség Kontrol és Megelőzési Központja (CDC) kedden úgy döntött, hogy január 26-tól negatív teszteredménnyel vagy a gyógyulást igazoló dokumentummal lehet csak bejutni az országba. Annak érdekében, hogy az American Airlines megfeleljen ennek, új funkciókkal bővíti az applikációját.

Az USA-ban ezzel elsőként ők vezetnek be ilyen útlevélrendszert. „Támogatjuk egy olyan globális program megvalósítását, ami előírja a tesztelését az Egyesült Államokba utazók számára. Mindent meg akarunk tenni annak azért, hogy az utazás zökkenőmentes élményt nyújtson az utasoknak” – írja közleményében a légitársaság alelnöke, Julie Rath.

A Los Angeles-i nemzetközi repülőtér (LAX) 2020. október 1-jén – Fotó: MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
A Los Angeles-i nemzetközi repülőtér (LAX) 2020. október 1-jén – Fotó: MARIO TAMA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Az új applikációt elsőként a Jamaicából, Chiléből, Kolumbiából, El Salvadorból, Guatemalából és Hondurasból érkezőknek kell használniuk. Az American Airlines egy hónappal korábban otthoni PCR-teszteket kezdett el árulni 129 dollárért. (Business Insider)

Kövess minket Facebookon is!