Koronavírusban meghalt a dohányipart 13 milliárd dollárra perlő amerikai ügyvéd

2021. január 13. – 13:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt Fred Levin amerikai ügyvéd, akinek a kilencvenes években sikerült győzelmet aratnia a nagy amerikai dohányvállalatok ellen.

Levin jogi pályafutása 1961-ben kezdődött a Levin és Askew ügyvédi irodában, amit bátyja, David és Reubin Askew alapított. Fred Levin a kilencvenes években arról lett világhírű, hogy sikerült megváltoztatnia a floridai Medicaid-törvényt, és ennek köszönhetően Florida állam beperelhette a dohányipart, és hatalmas kártérítést követelhetett a dohányzással összefüggő betegségek miatt.

A dohányipar végül 13 milliárd dollárt (3842 milliárd forintot) fizetett ki az államnak. Levin az ügyvédi sikerei mellett jótékonyságáról is híres volt, több mint 35 millió dollárt (10 milliárd forintot) adományozott jótékony célokra. A Floridai Egyetem jogi karát is róla nevezték el 1999-ben, miután tízmillió dollárt (3 milliárd forintot) adott az intézménynek, ahol tanulmányait végezte és diplomázott.

Levin volt a világbajnok bokszoló, Roy Jones Jr. menedzsere is egyben. A 83 éves ügyvéd kedden halt meg, néhány nappal azután, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. (MTI, ABC News)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!