Merkel további nyolc-tíz hétig lezárná Németországot

2021. január 12. – 12:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

További nyolc-tíz hétig tartsanak Németországban a szigorú lezárások, javasolta Angela Merkel német kancellár a Kereszténydemokrata Unió (CDU) munkacsoportjának találkozóján a Guardian szerint. Mint mondta, húsvétra a fertőzésszám a tízszeresére nőhet Németországban, ha nem sikerül visszafogni a koronavírus-járvány terjedését.

A német egészségügyi tisztviselők különösen aggódnak az új, Egyesült Királyságból érkező, sokkal fertőzőbb vírusváltozat elterjedése miatt, ami szerintük Németországban lesz néhány héten belül. Jelenleg az országban zárva vannak az iskolák és a nem alapvető cikkeket áruló üzletek, egészen január 31-ig.

Az ország december 27-én kezdte meg oltási programját. Hétfő délig valamivel több mint 630 000 embert oltottak be a BioNTech/Pfizer vakcinájával. Az Amerikai Egyesült Államokból érkező Moderna-vakcina első adagjai kedden érkeztek Németországba.

Németországban magas a napi fertőzésszám, bár a számok még mindig torzak a karácsonyi elmaradt jelentések miatt, ezért valós kép várhatóan csak január 17-én lesz, mondta Merkel. A napi halálozási szám karácsony óta gyakran a 900-1000 haláleset közé esik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!