Karácsony: Bízzanak az orvosokban, a kutatókban, jelentkezzenek az oltásra!

2021. január 09. – 08:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán kéri az embereket arra, hogy regisztrálják magukat koronavírus elleni oltásra. Mint mondja,

a járványtól akkor fogunk megszabadulni, ha a vakcinával minél többen beoltatják magukat. Kérem, bízzanak az orvosokban, a kutatókban, az egészségügyi szakemberekben! Jelentkezzenek az oltásra, önmagukért és mindannyiunkért! Én már megtettem.

A főpolgármester tisztában van azzal, hogy a fake news és az internet korában nehéz eldönteni, hogy kinek higgyünk, de azt kéri, hogy higgyünk a tudományban, és ne városi legendák, hiedelmek alapján döntsünk.

Mint mondja, ellenzéki városvezetőként ezer oka van arra, hogy ne bízzon a kormányban, de a védőoltással kapcsolatos bizalom nem a kormánnyal vagy az ellenzékkel kapcsolatos. „A Magyarországon használható vakcinák mind a magyar, mind az európai egészségügyi hatóságok alapos vizsgálatát követően kapják meg az engedélyt”.

Karácsony közölte azt is, hogy a kormánynak újra felajánlotta Budapest segítségét, együttműködését annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló oltóanyagot minél többen és minél gyorsabban meg tudják kapni.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom