Karácsony: Bízzanak az orvosokban, a kutatókban, jelentkezzenek az oltásra!

2021. január 9. – 08:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán kéri az embereket arra, hogy regisztrálják magukat koronavírus elleni oltásra. Mint mondja,

a járványtól akkor fogunk megszabadulni, ha a vakcinával minél többen beoltatják magukat. Kérem, bízzanak az orvosokban, a kutatókban, az egészségügyi szakemberekben! Jelentkezzenek az oltásra, önmagukért és mindannyiunkért! Én már megtettem.

A főpolgármester tisztában van azzal, hogy a fake news és az internet korában nehéz eldönteni, hogy kinek higgyünk, de azt kéri, hogy higgyünk a tudományban, és ne városi legendák, hiedelmek alapján döntsünk.

Mint mondja, ellenzéki városvezetőként ezer oka van arra, hogy ne bízzon a kormányban, de a védőoltással kapcsolatos bizalom nem a kormánnyal vagy az ellenzékkel kapcsolatos. „A Magyarországon használható vakcinák mind a magyar, mind az európai egészségügyi hatóságok alapos vizsgálatát követően kapják meg az engedélyt”.

Karácsony közölte azt is, hogy a kormánynak újra felajánlotta Budapest segítségét, együttműködését annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló oltóanyagot minél többen és minél gyorsabban meg tudják kapni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!