Oltópontnak ajánlotta fel stadionját az Olympique Marseille

2021. január 6. – 13:11

Másolás

Vágólapra másolva

Az Olympique Marseille futballklub felajánlotta a francia egészségügyi hatóságoknak több mint 67 ezer fős stadionjának helyiségeit a koronavírus-járvány elleni küzdelem céljaira. Hasonlóan tett a súlyos egészségügyi válsággal szembenéző Nagy-Britanniában a londoni Tottenham Hotspur.

A BL-győztes, jelenleg a Ligue 1 ötödik helyén álló együttes vezetésének az MTI által idézett szerdai közleménye szerint a több mint 67 ezres befogadóképességű Stade Vélodrome helyiségeiben is elvégezhetők a tömeges oltások. A humanitárius ajánlatot az után tette az Olympique Marseille elnöksége, hogy a vakcina beadása a vártnál lassabb ütemben kezdődött el az országban – a tesztelések felgyorsítását szolgáló kampány meghirdetése előtt, első lépésben idősotthonok lakóinak körében egy hét alatt mindössze 516 embert oltottak be a vírus ellen.

Nagy-Britanniában a Tottenham Hotspur tavaly átadott 62 ezres stadionjának helyiségeit a járvány első hullámban terhesgondozó központnak, majd ősztől Covid-tesztelő állomásnak használták; a londoni fociklub vezetése szerdán azután új célra, oltópontnak is felajánlotta a hipermodern stadiont a brit egészségügyi hatóságoknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!