Legalább ötezren ültek együtt maszk nélkül, zárt térben Észak-Koreában egy konferencián

2021. január 6. – 10:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Négy-öt évente tartják meg Észak-Koreában a Koreai Munkapárt kongresszusát, amin hozzávetőleg ötezer ember szokott megjelenni – és nincs másként ez idén sem, pandémia ide vagy oda. A 8. kongresszus megnyitóján az ország vezetője, Kim Dzsongun is megjelent, és az állami KCNA által kiadott képek tanúsága szerint sem ő, sem a résztvevők nem viseltek maszkot a zárt térben megrendezett eseményen, írja a CNN.

Annak tükrében, hogy a vezető szerint az országot egyáltalán nem érinti a koronavírus-fertőzés (bár szeptemberben számos atipikus tüdőgyulladásos esetről érkezett hír), ezért hivatalosan nincs is ott egyetlen megbetegedés sem, aligha meglepő a nagyszámú összejövetel.

Kim Dzsongun a nyitóbeszédben elmondta, hogy szinte egyik szektorban sem teljesültek az előző ötéves gazdasági terv célkitűzései Észak-Koreában, és Észak-Korea önellátási képességének megerősítésére szólított fel, ami szerinte segíthetne leküzdeni a fejlődést akadályozó belső és külső kihívásokat, írta az MTI.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban méltatta az észak-koreai óvintézkedéseket (ilyen volt a beutazási korlátozás). A rendezvény több napig tart, legutóbb négy éve tartottak ilyen kongresszust, azt 36 év után először rendezték meg. Akkor a Kim Dzsongun által elővezetett ötéves tervben kilátásba helyezték az energiaellátás javítását, az ipari és a mezőgazdasági termelés növelését.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!