Az orvosi kamara elnöke csak az oltási tervet hiányolja az oltási tervből

2021. január 05. – 10:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Orvosi Kamara elnöke az ATV-nek azt mondta: éppen az oltási terv hiányzik az oltási tervből. Kincses Gyula szerint egyelőre csak egy prioritási lista van, az oltás gyakorlati kivitelezésére vonatkozó elképzelések azonban hiányoznak. Az orvos szerint a kormány sem tudja, milyen ütemben fognak érkezni a vakcinák, hiszen globális hiány van.

A MOK elnöke az ATV Startban azt mondta: a kollégái nem tudják pontosan, hogyan kell jelentkezni, még nem érzik a szervezettséget. Kincses saját elmondása szerint jelentkezett már oltásra, de még nem kapta meg.

Kincses Gyula úgy látja: a társadalom szélesebb körének oltásánál a veszélyeztetett személyeket kell előresorolni, ő nem ábécésorrendben oltana.​ A MOK elnöke reméli, hogy a 60 éven felüli veszélyeztetett személyeket fogják előrevenni. A pedagógusoknál is vannak kifejezetten veszélyeztettek, őket is hamarabb kellene oltani, viszont egy fiatalabb pedagógust hátrébb lehet sorolni.

Ha a Telex legfrissebb híreit akarja látni, kattintson ide!

A MOK nem ért egyet azzal, hogy aki nem oltatja be magát, annak ki kelljen fizetnie az ellátása költségeit. Az oltási hajlandóság javításához arra lenne szükség, hogy a lakosság megfelelő információkat kapjon. El kell magyarázni, hogy az oltás kockázata, szövődménye teoretikus, míg a vírusé nem – mondta Kincses Gyula.

A kamarai elnök úgy látja: a járványgörbe alakulása kedvező, de nem tudni még, hogy a karácsonyi-szilveszteri időszak változtat-e ezen. Szerinte a vírus új, az eddiginél 50-70 százalékkal gyorsabban terjedő mutációja bármikor megjelenhet Magyarországon, így a lezárásokat nem lehet feloldani.

Az oltási terv részleteit itt olvashatja.

Lepj meg minket karácsonyra!

Legyél a rendszeres támogatónk!

A Telex csak tőled függ.

Támogatom