Negatív teszttel sem mentesülnek a szigorú korlátozások alól az osztrákok január 24. előtt

2021. január 4. – 15:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bár felmerült tervként, hogy egy héttel a lockdown feloldása, enyhítése előtt mindenki szabadulhatna a szigorú korlátozások alól Ausztriában egy negatív teszt fejében, az ellenzéki pártok ellenálltak, így az osztrák kormány végül úgy döntött, január 24-ig maradnak a szigorú korlátozások, és az éttermek, illetve nem alapélelmiszereket árusító boltok zárva tartanak, a szabályozás egységes. Az APA hírügynökség hétfői közlése szerint arról egyelőre nincsenek hírek, hogy az iskolák továbbra is zárva tartanak-e, vagy az eredetileg tervezett időpontban, január 18-án kinyitnak-e.

A leszavazott tervezet értelmében a negatív koronavírusteszttel rendelkezők részt vehettek volna kulturális és sporteseményeken, vásárolhattak volna mást is, mint alapszükségletet kielégítő élelmiszert, háztartási cikkeket, és fodrászhoz is elmehettek volna már egy héttel a lockdown hivatalos utolsó napja, január 24. előtt, míg a negatív teszttel nem rendelkezőknek ki kellett volna várniuk ezzel a lezárás utolsó napját, január 24-ét, írja a Reuters.

Sebastian Kurz osztrák kancellár december közepén jelentette be, hogy december 26-tól szigorítja a járványügyi korlátozásokat az osztrák kormány. Ennek megfelelően 24 órás kijárási tilalom lépett életbe, az emberek csak indokolt esetben hagyhatják el az otthonaikat, az iskolákban távoktatást vezetnek be. Kizárólag az alapvető cikkeket árusító üzletek lehetnek nyitva, a fodrászoknak, kozmetikusoknak be kell zárniuk, ahogyan az éttermeknek és a hoteleknek is. Január közepén tömeges tesztelés indul, ami ingyenes és önkéntes lesz, ám a fentiek értelmében ez mégsem ad felmentést a szigorú korlátozások alól senki számára.

Ha a Telex legfrissebb híreit akarja látni, kattintson ide!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!